Wednesday, July 26, 2017 Abonare la știri Comentarii

Adevăratul Adevăr de seară

După cum știți ziarul Adevărul distribuie gratuit un ziar „Adevărul de seară” cu o sinteză a tot ce s-a întâmplat în ziua respectivă și unele predicții pentru ziua următoare. Recunosc că din Baia Mare n-am luat niciodată un astfel de ziar chiar dacă în zona în care stau sunt vreo 2-3 puncte de distribuire. În schimb, când plec prin alte orășele mereu mă servesc cu ziarul respectiv. Nu prea e mare lucru sincer, doar un horoscop în care nu cred cititorii, pentru că target-ul acestui ziar depășește 50 de ani, un Sudoku, pe care nu mulți au chef și timpul necesar pentru a-l rezolva și niște pagini frumos colorate despre politică + sport. Nu zic că e o inițiativă eșuată, doar că nu e aplicată bine. Știți și voi (sau poate încă nu), tot ce e gratis e scump. Iar prostia, n-are preț.

Adevăratul scop pentru care am scris aceste rânduri este de a atrage atenția a două „clanuri” octogenare din zona Facultății de Litere Baia Mare și zona RFN. Acolo s-au format niște clanuri de moși și babe fără ocupație care așteaptă și 2 ore după ziar. La început am crezut că merită, cine știe ce scrie în el. Iar rețetele de mai demult din ziare erau destul de bune, doar că lipsea din pagina respectivă o bancnotă de 100 lipită să ne și satisfacem simțurile. Și mai zic unii că banii n-au miros. Mai mulți „intruși” s-au plâns că au încercat să ia ziarul din unul din cele două puncte. Și n-au reușit. Oameni trecuți demult în vârsta a 3-a iau ziare zici că în fiecare ziar scrie altceva, încă din clipa în care sunt puse. Și nu se ia la bucată ci la kilogram! Practic, clanurile iau toate exemplarele și le împart „frățește”. N-am găsit explicația până zilele astea. Vârsnicii le iau și le vând a doua zi dimineața prin stații de autobus, bar-uri și alte locuri frecventate doar de ei (oare în Rai pe când ?!). 1 leu bucata. Și pentru că fiecare român (sau cel puțin băimărean/maramureșean/ardelean/transilvănean) nu e om dacă n-are o cunoștință în Poliție (trăiască Poliția Română!) am aflat și eu că aceste clanuri au fost prinse și amendate. Degeaba! Nu plătesc pentru că au pensii mici (aka n-au bani) sau vin cu celebrul citat „Nu ți-ar fi rușine, tu, un mucos să mă amendezi pe mine, bătrân trecut prin greutăți și războaie … blah blah blah). Am înțeles că pot risca și pușcărie. Merită moșule ?! Merită ?!

Comentarii

3 răspunsuri la “Adevăratul Adevăr de seară”
  1. CCQ says:

    Si in fata la Pizza Plus se intampla exact acelasi lucru. Nu stiam pana acuma ce doamne pot sa faca cu atatea ziare

  2. Toata viata inveti. :) Mai bine sa stii mai tarziu decat niciodata!

  3. ady says:

    Am observat si eu acest fenomen. Ca ziarul se ia la kilogram, dar la noi tot ce e gratis se ia in cantitati industriale.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!