Friday, September 22, 2017 Abonare la știri Comentarii

Andrei Rosu, la doua ultramaratoane distanta de intrarea in Cartea Recordurilor

Andrei Rosu pleaca astazi intr-o calatorie in jurul lumii pentru a finaliza proiectul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente. Dupa parcurgerea ultimelor doua ultramaratoane din serie, in Noua Zeelanda si Brazilia, Andrei va deveni primul om din lume care a parcurs acest circuit, in mai putin de 2 ani, inscriindu-se in Guinness World Records la categoria Fastest time to run marathon and ultra marathon on each continent.

Primul ultramaraton din calatoria care va dura in total 19 zile este Bedrock50, desfasurat in Christchurch, Noua Zeelanda, pe 25 februarie. Este un ultramaraton montan cu o distanta de 53 km. La doar 9 zile dupa acesta, Andrei va alerga in Rio Grande, Brazilia, la ultramaratonul de 50 km Supermaratona. In urma finalizarii acestor doua competitii el poate aduce Romaniei inca un loc pe harta recordurilor mondiale.

„Cand am inceput proiectul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente nu m-am gandit ca, intr-o buna zi, ar putea deveni un subiect de interes pentru Cartea Recordurilor. Dar, discutand cu diversi maratonisti si ultra maratonisti pe care i-am intalnit la competitiile extreme din Antarctica, Sahara, Himalaya etc., am ajuns la concluzia ca initiativa mea de a alerga atat maratoane cat si ultramaratoane pe cele 7 continente ar putea reprezenta o premiera mondiala.”, declara Andrei Rosu.

Cursele la care a participat Andrei Rosu implinesc toate criteriile impuse de Guinness World Records si, daca totul decurge conform planului, timpul de realizare va fi chiar sub cel limita. El va finaliza cele 14 curse pe cele 7 continente (America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australasia – Australia, Noua Zeelanda, Oceania – si Antarctica) in 582 de zile fata de 730, cat pune conditia Cartea Recordurilor. Distanta standard admisa pentru maraton este de 42 de km si 195 de metri, iar pentru ultramaratoane, distanta minima este de 50 de kilometri. Toate conditiile fiind indeplinite, dupa finalizarea ultimei curse, cea din Brazilia din data de 4 martie, Guinness World Records va anunta in maxim 6 saptamani daca omologheaza recordul.

Pe tot parcursul acestui proiect Andrei Rosu a fost sustinut de oameni care i-au incurajat ambitia si care au crezut in el inca de la inceput. Walmark, care a fost permanent  alaturi de el, il sustine in continuare pentru a deveni primul om din lume care a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente ”Atunci cand un om obisnuit, cu un job de 8 ore la birou, care nu a facut niciodata sport in mod organizat, vine la tine si spune ca vrea sa plece la maratonul Polului Nord in 3 luni, trebuie sa ai curaj sa-i spui Da, te ajut. Ma bucur ca am intalnit la momentul potrivit pe cineva care sa sustina o idee atat de nebuneasca.”, povesteste Andrei despre prima intalnire cu sponsorul sau Walmark.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!