Monday, July 24, 2017 Abonare la știri Comentarii

Cainii din rasa Bull Mastiff si nevoile lor

November 14, 2014 Opinii  

Bull Mastiff

Daca esti stapanul unui Bull Mastiff trebuie sa fii mandru pentru ca deti un caine dintr-o rasa inteligenta si puternica. Acest caine este apreciat pentru loialitatea de care da dovada si faptul ca se preteaza bine la dresajul de obedienta. Este linistit si echilibrat si este un animal de companie perfect pentru familiile cu copii (este foarte permisiv cu acestia).

Bull Mastiff-ul este o rasa gigant, deci o rasa cu crestere mai lenta – dezvoltarea corporala a cateilor incheindu-se in jurul varstei de 18 luni. Asadar, are nevoie de o alimentatie corespunzatoare in aceasta perioada de crestere. Iata care sunt cele doua etape de crestere ale acestei rase de caini:

  • Prima etapa, de la nastere pana la varsta de 9 luni se caracterizeaza prin dezvoltarea sistemului osos. In aceasta perioada este bine sa ii administrezi catelului o hrana special conceputa pentru cateii din rase gigant, care sa ii fortifice sistemul osos pentru ca atunci cand va ajunge la varsta adulta sa fie sanatos si puternic.
  • A doua etapa, de la 9 la 18 luni, este etapa dezvoltarii musculaturii si respectiv, a cresterii in greutate. Acum se contureaza trasaturile specifice acestei rase. In aceasta perioada trebuie sa administrati catelului gigant o hrana pentru juniori – va recomand Royal Canin Giant Junior, o hrana conceputa special pentru aceasta etapa din viata cainilor giganti. Aceasta ajuta la mentinerea articulatiilor sanatoase si puternice, asigura o flora intestinala echilibrata si sustine dezvoltarea muschilor – exact ceea ce au nevoie cainii foarte mari.

Cand ajung la varsta adulta cainii din aceasta rasa si in general din toate rasele de talie giganta se bucura de un organism sanatos, nu fac mofturi la mancare, sunt activi si energici. Teoretic, daca il scoti la plimbare si il hranesti asa cum trebuie cainele iti va fi alaturi pentru multi, multi ani.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!