Wednesday, July 26, 2017 Abonare la știri Comentarii

Cât este de importantă salteaua pentru un somn sănătos

February 13, 2012 Stiri economice  

Conform unui studiu online efectuat în perioada 13 decembrie 2011 – 03 ianuarie 2012, aproape jumătate dintre români se trezesc dimineaţa cu dureri de spate, gât sau lombare, iar 35% dintre aceştia nu se simt odihniţi. De asemenea, studiul comandat de Studio Moderna a relevat faptul că mai mult de un sfert dintre români au probleme cu somnul, un factor decisiv asupra calităţii somnului fiind şi tipul saltelei pe care se doarme – un subiect prea puţin discutat până în prezent.

În acest context, Dormeo, cel mai important program pentru dormit, marcă a companiei Studio Moderna, anunţă lansarea unei noi game revoluţionare de saltele si perne, rezultatul a peste 20 de ani de cercetare în domeniu.Dormeo Octaspring® îmbină calitățile tuturor saltelelor existente pe piață într-un singur produs revoluționar, ce va redefini  conceptul de confort și vă va oferi un somn perfect!  

Elementul Octaspring® reprezintă un pas înainte datorită tehnologiei revoluţionare: structura sa specială în formă de fagure permite flexibilitatea 3D şi asigură o circulaţie superioară a aerului. Saltelele au în compoziţie materiale atent selecţionate, de calitate superioară, ce respectă mediul înconjurător şi sunt foarte durabile în timp.

În viziunea designer-ului belgian Willy Poppe, Octaspring® a avut o misiune clară: să devină cea mai confortabilă saltea, fără compromis în ceea ce privește calitatea, suportul corpului dar și protecția mediului. După nenumărate prototipuri, Poppe a descoperit și perfecționat elementul-cheie al acestei saletele: cilindrul din Ecocell cu 8 fețe si structură de fagure, denumit Octaspring®.

„Octaspring® este, cu siguranță, cea mai bună opțiune în ceea ce privește alegerea saltelei. Acest produs are multe avantaje față de celelalte saltele existente. Datorită  structurii speciale în formă de fagure, acesta permite mișcare 3D, oferă  suport personalizat în fiecare punct al corpului și asigură ventilație superioară. Toate acestea garantează că saltelele Octaspring® vă vor oferi nopți liniștite și un somn perfect!” Willy Poppe, inventatorulOctaspring®.

Colectia de produse Dormeo Octaspring® cuprinde 3 game de saltele –Octaspring® 3000, Octaspring® 6000 şi Octaspring® 8000 şi 2 tipuri de perne – cu formă anatomică și cu formă clasică. Cele 3 tipuri de saltele diferă în funcţie de structura nucleului, de numărul de elementeOctaspring® şi de duritatea acestora.

Octaspring® 3000 este alcătuită dintr-un singur nivel de elementeOctaspring® ce formează 162 de puncte de susţinere distribuite în 3 zone distincte de confort în funcție de greutatea corpului. O inovaţie în domeniu este și nucleul dublu reversibil, astfel încât partenerii de somn pot alege nivele diferite de duritate, cu o singură saltea. Înălţimea totală este de 16 cm.

Octaspring® 6000 este realizată din 2 straturi de elemente Octaspring®ce formează 324 puncte diferite de susținere ce absorb presiunea și 3 zone de confort. Acestea sunt îmbrăcate în materiale de calitate superioară – spumă Ecocell și spumă cu memorie pentru confort deosebit. Este prevăzută cu nucleu dublu reversibil iar înălţimea totală este de 20 cm.

Octaspring® 8000 este vârful de gamă datorită adăugării elementelorOctaspring® din spumă cu memorie ce vor asigura un confort de neegalat.  Modelul Octaspring®  8000 este alcătuit din 3 straturi ce formează  486 puncte diferite de adaptabilitate şi 5 zone de confort. Husa saltelei este îmbogățită cu vâscoză și cașmir pentru o senzație de răsfăț total. Înălţimea totală este de 28 cm.

Toate cele 3 tipuri de saltele sunt fabricate în Belgia şi asamblate în Italia. Datorita durabilităţii acestora, au un termen de garanţie foarte mare: 15 ani pentru Octaspring® 3000 şi câte 20 de ani de garanţie pentruOctaspring® 6000 şi Octaspring® 8000.

Pernele din colectia Octaspring® respectă fizionomia corpului și susțin perfect zona cervicală, pentru un somn confortabil și sănătos, într-o poziție corectă și fără puncte de presiune.

Despre Dormeo

Dormeo s-a lansat în anul 2000, în Slovenia. De atunci, a devenit cel mai cuprinzător program pentru dormit, cu o gamă variată de saltele, saltele adiţionale, huse de protecţie, perne, pilote, cuverturi şi perne decorative. Saltelele Dormeo sunt anatomice şi ortopedice, realizate din materiale inovatoare ce se adaptează conturului corpului, diferite de vechile saltele cu arcuri metalice şi de alte tipuri de saltele. Toate produsele respectă cele mai moderne tendinţe în asigurarea unui confort sporit si a unei stări generale de bine. Sunt realizate cu ajutorul celor mai recente tehnologii de producţie.

Produsele Dormeo sunt comercializate şi în România de către Studio Moderna, una dintre principalele companii de marketing direct din Europa Centrală şi de Est, prezentă în 21 de ţări. Încă din 1992, Studio Moderna sunt cunoscuţi ca cei care au creat mărcile Dormeo, Kosmodisk, Delimano, Walkmaxx.

Comentarii

Un răspuns la “Cât este de importantă salteaua pentru un somn sănătos”
  1. Intr-adevar este ingrijorator cat de putini ne dam seama ca tipul saltelei are o influenta majora asupra calitatii somnului. Insa pe langa tipul saltelei este important sa avem in vedere si “vechimea” acesteia, deoarece chiar si cea mai performanta saltea isi pierde din proprietatile initiale cu timpul. Pe langa faptul ca avem dureri de gat, spate, umeri etc. si ca nu ne simtim destul de odihniti dupa o noapte intreaga de somn, daca salteaua prezinta denivelari, ori daca am dezvoltat o alergie si nu stim care este cauza, ori daca pur si simplu am dormit mult mai bine altundeva (hotel, canapea) decat in propriul pat – toate acestea sunt semne ca este imperativa schimbarea saltelei.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!