Friday, September 22, 2017 Abonare la știri Comentarii

Descopera Grecia

grecia vacanta

Simpla mentiune a Greciei evoca imagini ale unor ruine antice, situri arheologiece, manastiri si plaje superbe. Grecia este formata din Peninsula Peloponeza si mai mult de 6000 de insule, iar doar 227 din ele fiind locuite.

 

Daca vorbim despre vacante in Grecia trebuie sa stii ca un concediu aici inseamna mai mult decat plaja, iar daca vara asta ti-ai propus sa vizitezi tara, iata ce trebiue sa stii.

 

O oprire in Atena este obligatorie, iar situl arheologic Acropole nu trebuie evitat. Apoi nu trebuie sa ratezi nici  Parthenon, templul inchinat zeitei-mama a orasului, Atena, centrul colinei sacre. Tot aici poti descoperi si templul lui Zeus Olympianul, la origine cel mai mare templu al Greciei, acum insa ramanand numai 16 din cele 104 coloane ale templului. Pe langa toate acestea, Atena are atat de multe de oferit incat o simpla vacanta nu iti va ajunge sa ii descoperi tot farmecul.

 

Turismul religios este la el acasa in Grecia. Numai barbatii cu permise adecvate pot vizita Muntele Athos. Acesta a fost un important sit în Crestinismul Ortodox Estic inca din secolul al 11-lea; si cuprinde 20 de manastri. Multi turisti care aleg Grecia ca destinatie de vacanta, aleg sa viziteze si manastirile din zona.

 

Crestinii vin aici sa exploreze situri unde Sf. Pavel a predicat. Unul dintre acestea este Salonic, care se mandreste cu cele mai frumoase biserici bizantine din lume. Aici mai poti vedea pestera Apocalipsei care se gaseste pe insula Patmos, acesta fiind locul unde se spune ca Sf. loan a scris cartea Apocalipsei.

 

Sa nu uitam ca Grecia este un loc perfect unde te poti relaxa la soare. Aici gasiti unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa si chiar din lume, cu ape de culoarea turcoazului, stanci spectaculoase si nisip fin, iar turistii care le viziteaza raman intotdeauna cu amintiri de neuitat.

 

Grecia este cel mai mare exportator mondial de ulei de maslin, fiind unul din cele mai reprezentative aspecte ale tarii. O vizita in Grecia ofera turistilor posibilitatea de a gusta si descoperi diferite tipuri de branza. Printre acestea se numara feta si mizithra. Iubitorii de vin se vor bucura de vinurile rosii din Naoussa si Nemea, iar vinurile albe din Santorini sunt considerate cele mai bune din tara.

 

Putem spune ca Grecia are multe atractii, fie ca vorbim despre plaje, despre obiective culturale sau gastronomie. La fiecare capitol putem spune ca exceleaza, si ca o vacanta in Grecia te va impresiona si vei pleca de acolo numai cu amintiri frumoase.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!