Friday, September 22, 2017 Abonare la știri Comentarii

interviu imaginar cu creatorul tricourilor frumu de poveste ”Mărțișoare vii”

ăsta e afișul pentru expoziția de desene care fac picioare…

De ce e ”Martisorul viu”  o colectie de poveste?

Foarte simplu…29 dintre cele mai reusite desene făcute de mine vor fi purtate de colegii mei din grupa mare de la Gradinita  Step-by-Step, în cadrul unei defilari de ”moda”găzduită de Târgul de mărțișoare 2011. (mărturisesc, singura intersecție cu moda este Ovi POP, cel ce a realizat design-ul tricourilor imprimate, în rest n-am pretenții fashioniste).

Majoritatea lucrarilor sunt inspirate de  povestile copilariei: Alba ca zapada, Rapunzel, Sinbad marinarul, Hansel si gretel, Frumoasa din padurea adormita..Doar nu v-ați imaginat că mi se citesc  pasaje din Kant sau Dostoievski la vârsta asta! cmooon! sunt doar un copil de 6 aniu(fără  un pic..).

Sunt pasionat de desen dintotdeauna iar lucrările imprimate pe colecția de tricouri frumu de poveste au mai puțin de un an vechime (cele mai multe au fost realizate la adăpost de soarele arzător al Italiei, pe la ceasurile amiezii, în curtea unchiului Dodo – stabilit în Abruzzo, la care mi-am petrecut o parte din vacanța de vară).

Ideea de ”mărțișoare vii” aparține artistului plastic  Ileana Danci Horoba (care este, pentru al treilea an consecutiv, și organizator al Târgului de Mărțișoare băimărean). Ileana mă admiră cam mult și zice despre mine că-s meseriaș…

29 de piese ? ce număr curios! de unde  și până unde??

Colecția conține 29 de piese vestimentare pentru că atâția sunt la număr grădinarii alături de care mă distrez zi de zi descifrând tainele lumii

Mai multe detalii despre chestiile pe care le fac le găsiți aici http://markusatwork.wordpress.com/ iar date referitoare la dinamica celor două evenimente  care converg (lansarea colecției de tricouri frumu de poveste și târgul de mărțișoare autentice), pregătiri și alte asemenea pe facebook pe tricouri frumu de poveste si/ tirgul de martisoare.

Vă aștept, da?

Markus

Comentarii

Un răspuns la “interviu imaginar cu creatorul tricourilor frumu de poveste ”Mărțișoare vii””
  1. AnaPeride says:

    special thanks to :
    1. domnului ISTVAN TURUCZKO – cel care cu generozitate si-a sacrificat o buna parte din timpul sau pentru a face aceste tricouri.
    2. doamnei Mery Ardeleanu – care ne-a lasat sa-i invadam atelierul, fără să se plângă sau să ne dea afară;
    3. domnișoarei Marei Știru – care ne-a pus si ea la dispozitie atelierul in care am imprimat desenele precum și lui Fiuka care ne-a ajutat masiv să ducem la bun sfârșit imprimarea..

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!