Wednesday, July 26, 2017 Abonare la știri Comentarii

Povestea www.CouchSurfing.org în Baia Mare

CouchSurfing este un proiect internațional care oferă tuturor posibilitatea de a călători oriunde în lume gratuit. Găsești cazare în toate orașele de pe toate continentele și este foarte ușor să îți găsești prieteni care să îți prezinte cele mai interesante aspecte ale comunității lor.Și Baia Mare face parte din orașele CouchSurfing iar tinerii băimăreni pot întâlni chiar la ei acasă călători din toate colțurile lumii.

Cum poti utiliza CouchSurfingul ?

CouchSurfing este biletul tău spre a explora întreaga lume de pe drum sau de la tine de acasă. Peste două milioane de membri sunt aici dornici și nerăbdători să cunoască tot mai multe despre cultura ta și să te învețe despre a lor. Mănâncă borș în Odesa. Uită-te la cangurii din Adelaide. Găsește cei mai buni tăiței din Tokyo. Arată-le călătorilor cel mai bun local cu muzică live din centrul orașului sau traseele de drumeții favorite. Intâlnește-i pe ceilalți membrii din orașul tău care vor să călătorească în lume și călătoriți împreună.

Apariția CouchSurfingului

Ideea de CouchSurfing a apărut în anii 1999 când tânărul Casey Fenton a făcut rost de un bilet de avion ieftin de la Boston spre Islanda.Ca să resolve problema cazării fără a scoate bani din buzunar, el a dat peste 1500 e-mail-uri către studenți din Islanda cerând găzduire. A primit mai mult de 50 de oferte iar când s-a întors a pus bazele CouchSurfingului.

Www.CouchSurfing.org a apărut abia în ianuarie 2004 iar lucrurile nu au mers mereu prea grozav. Până la sfârșitul anului 2004 nu s-au strans mai mult de 6000 membri iar în anul 2006 toată baza de date s-a pierdut astfel că fondatorii se gândeau deja să-l oprească și să renunțe cu totul la website. În 2009 se înregistrează primul caz grav, o tânără din Hong Kong, ce a fost găzduită în Leeds, a depus plangere la poliție, acuzând că a fost violată. În prezent rețeaua CouchSurfing are peste 2 000 000 utilizatori din toate colțurile lumii. Aceștia își oferă spațiul pentru musafiri, numărul de interacțiuni fiind extreme de mare.      Aceste motive generează curentul de opinie că proiectul CouchSurfing este o invenție genială.

Măsuri de siguranță în prezent

Pentru a proteja utilizatorii acestui fenomen care a cuprins întreaga planetă, CouchSurfing a introdus numeroase filtre…Primul lucru la care te gândești când auzi despre CouchSurfing, te întrebi dacă este sigur și dacă ești în siguranță invitând pe cineva necunoscut la tine acasă. În primul rând, la siguranță se gândesc membrii CouchSurfingului iar exact acest lucru îl face mai sigur decât ți-ai putea închipui. CouchSurferii se educă unii pe alții și fac schimb de informații. Prin CouchSurfing primești mai multe informații despre o persoană nouă decât informațiile pe care le ai când întâlnești o persoană nouă în circumstanțe normale.(gândește-te la persoanele pe care le intâlnești în Hostel-uri sau în tren). Când o persoană te contactează pentru a-ți cere un spațiu de cazare sau te invită la o cafea în orașul tău, tu ai ocazia să citești absolut toate experiențele acelei persoane cu membrii CouchSurfing, fie ele pozitive sau negative. Trebuie să analizezi un profil plin cu informatii despre persoana respectivă și despre perspectivele unei întrevederi. Poți vedea ce prieteni are și cât de bine îi cunoaște, cât de bine îl cunosc ei. Înainte de a întâlni o persoană, poți discuta cu aceasta cât de mult îți dorești pentru informații suplimentare.

Comentarii

Un răspuns la “Povestea www.CouchSurfing.org în Baia Mare”
  1. ileana says:

    e fantastic,traiesc in barcelona si am auzit de idea asta acu vreo 3 ani de la o profesoara de franceza, mi se pare ca e o idee extraordinara, chiar au fost reportaje la tele, aici, pe tema asta, imi place.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!