Friday, July 28, 2017 Abonare la știri Comentarii

Rezultatele unei colaborări între ong-urile din România și Ucraina.

N-a trecut un an de zile de la prima întâlnire a cluburilor Rotaract TEAM Baia Mare din România și Rotaract Uzhgorod din Ucraina și primele rezultate n-au încetat să apară.

Mânați de un spirit rotaryan absolut, abundență în diversitate culturală și solidaritate și bună colaborare între popoare cele două organizații de tineri profesioniști și-au propus o colaborare pe termen lung.

Având în vedere caracterul multicultural al zonei Maramureșului, a Maramureșului istoric și a Zakarpatiei, o idee ce a fost pusă deja în practică se referă la o promovare reciprocă a acestor ținuturi.

Pentru a ajunge la românii de dincolo de Tisa și la ucrainienii din nordul maramureșului cele două organizații non profit au editat și distribuit gratuit o revistă bilingvă.

Primul număr a fost lansat pe data de 1 decembrie 2010, de ziua națională a României, ceea ce a dat o importanță și mai mare acestei colaborări.

Revista Altfel, așa cum a fost intitulată de inițiatori este totodată o provocare pentru acești tineri care încearcă așa cum pot mai bine să își unească eforturile în atingerea obiectivului organizației, de-a servi mai presus de tine însuți.

Ce este interesant, este faptul că prima revistă a aparut sub coordonarea grupului de inițiativă, chiar înainte ca toate procedurile de chartare internatională a clubului băimărean să fie realizate. Al 2-lea număr al revistei Altfel a apărut în luna iunie în cadrul evenimentului de Chartare, eveniment la care au fost prezenți și membrii celorlalte cluburi Rotaract și Rotary.

În prezent, revista este printată în 500 de exemplare și distribuită în cate 250 exemplare și de-o parte și de alta a Tisei.

Planurile sunt de-a ridica ștacheta și de-a îmbunătăți calitatea materialelor, numărul de pagini și numărul de exemplare. Toți cei care doresc pot sprijini această inițiativă.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!