Wednesday, July 26, 2017 Abonare la știri Comentarii

Sapanta nu inseamna doar Cimitirul Vesel

Desi Cimitirul Vesel din Săpânţa a fost declarat cel mai important cimitir din Europa şi al doilea din lume, după cel egiptean din Valea Regilor, Sapanta nu inseamna doar Cimitirul Vesel desi e adevarat ca toate se invart in jurul lui.
Multi prieteni imi spuneau ca nu viziteaza Sapanta penrtu ca in Maramures nu avem infrastructura. E adevarat, drumurile sunt in ultimul hal dar problema asta nu tine de noi ci de cei de care nu-mi place mie sa vorbesc niciodata ca-mi provoaca greata. Numai ca infrastuctura nu tine numai de drumuri pentru ca in Sapanta s-au creat toate conditile unui obiectiv turistic european, Casa creatorului Ion Patras a fost conservata, in zona exista o manastire numita Sapanta-Peri iar in jurul localitatii s-au ridicat multe pensiuni care in mare respecta aranjamentele traditionale. Pe langa lucrurile create de om mai exista si peisajele naturale demne de admirat dintre care amintesc Piatra, o formatiune vulcanica impresionanta, rezervatia naturala Mlastina Poiana Brazilor, Cascada din Poiana, izvoarele cu ape minerale cu o concentratie ridicata de ioni bicarbonici ori parcul dendrologic in mijlocul caruia a fost inaltata Manastirea Sapanta-Peri, despre care oamenii spun ca este „cea mai inalta constructie de lemn din Europa”

In speranta ca problema drumurilor se va rezolva curand va invit sa vizitati cel mai important cimitir din Europa care se afla, chiar daca nu va vine sa credeti, in Maramures

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!