Friday, September 22, 2017 Abonare la știri Comentarii

vasile morar- ministru al educației sexuale

poetul meu preferat e vasile morar.

un cvasi anonim care abia ce-a înșfăcat premiul cel mare la festivalul internațional de poezie de la uzdin pe 2010.la fel ca mircea dinescu, adrian păunescu, leonida lari si alții..

morar are carne multă-n poezia lui. păsărici, prune, borangic, sânge, lampă cu gaz .țâțe, amor-tiptil. pasiune.

când conversează, morar are texte gen ”damn I m good!” și- o spune cu atâta nonșalanță de-ți vine să-l pupi (pentru că,culmea, are dreptate, și e atât de candid când o spune de nu-i drept!)

morar n-are bani și nici n-o să se îmbogățească din cărțile scrise de el da dacă-i nevoie zice c-o să vândă și-un tractor și rațele din curtea lui prăfoasă din chelința. morar scrie cu creionu și are mereu la el o agendă-n care fircălește poeme de amor pentru dumnezeu și femei- sau poate e totuna…cine știe?! morar nu știe să-și folosească telefonul mobil dar când îl sun îmi spune cu-o duioșie oarecum paternă : ”aaaaanaamaaria, știam că tu ești. am simțit!”

morar-poetul a  moștenit ceva pădure și s-a gândit să se retragă acolo la bătrânețe. singur. are și-un plan: va ține legătura prin telefon  cu popa din sat ca să fie sigur că nu se-mpute dacă moare subit.

a eșuat ca agricultor, politică nu mai face deși e țărănist din moși-strămoși. cât a fost diriginte de poștă la țară a mâncat,cred, numai depeșe de amor pe pită. acum pensia-i vine – și e numa bună ca să finanțeze  setea de cultură pe care și-o astâmpără la ”academia ojete”; nevasta-și vede mai departe de treabă în bătătura casei și bombăne; fecioru i-o ajuns primar în ulmeni.

morar nu se poate opri din scris și mă tem că nu e bine. nu e bine pentru eminescu zic…

cu vasile morar am făcut un interviu mișto care va fi difuzat joi 5 august, de la 21.30 pe emaramures tv(inclusiv online pe www.emaramures.ro)

Comentarii

6 răspunsuri la “vasile morar- ministru al educației sexuale”
 1. Codruta says:

  Asteptam cu nerabdare:) Suna atat de…bine:)

 2. moroshan says:

  Vasile Morar…

  Candva, de multi ani de-acum, acest om m-a facut sa-mi doresc sa ma intalnesc cu el… Intr-o zi, le-a dat insa pe toate pe una, dupa ’89 cand era cat un zmeu, pornit pe toata lumea… Daca prima data l-am vazut ca pe un intelept si, deopotriva, un om frumos, dupa aceea l-am regasit una cu gloata si m-a dezamagit foarte tare ! spuneam despre OMUL VM, iar Calinescu ne recomanda sa nu incurcam OMUL cu OPEARA ! Scrierile nu i le cunosc !? La Ulmeni, la PTTR (acolo l-am cunoscut eu) nu scria decat… recomandate, asa caaaaaaaa…
  In alta ordine de idei, mi-e dor si de Ulmeni si de vinul (de mure, mai ales !) de la Chelinta :)

 3. nic scheianu says:

  Măi dom cretine, ce știi tu mă despre poezie, analfabet împuțit! De ce-ți dai tu mă, cretine cu părerea, când n=ai terminat nici alfabetul. Tu crezi că dacă ai băut o sticlă de vin cu Moraru ești egal cu el și te bați cu el pe burtă, mă, anomalie omenească… huideo!

 4. Nicule,fi moderat,daca Vasi plateste la academia ojtorpilati jidveiu’ e mare poetas.As.Lauda la el cit il mai tine pensia de boala….ca atit mai are.

 5. maramuresanu says:

  Domnule “autor” al pseudoarticolului la adresa lui V.Morar,din invidie,rautate sau interese personale ai scris aceasta mizerie!A avut o meserie onorabila,are un talent dovedit in de-ale scrisului iar in privinta “virilitatii” lui,daca nu-l poti concura,sunt remedii naturiste,gen Viagra,cu care l-ai putea chiar intrece (momentan)!

 6. Cam scirboasa titulatura in…numele poeziei,dar in salbatica democratie incape berbecu’ nejustificat.Condoleante nadufurilor lui…jenant poe…lenei de tinar pensionar.

Scrie un comenatariu

Scrie-ți părerea...
și dacă dorești și o poză lângă comentariul tău, setează-ți un gravatar!